DE HASPELS

De haspel of R.I.A. (Hydrant) is een belangrijk instrument in de strijd tegen het vuur. In tegenstelling tot een draagbaar brandblusapparaat, biedt het het voordeel van onbeperkte autonomie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de Klasse A branden. De haspel kan vast zijn of draaibaar. Het bestaat uit een band en een slang van 20 tot 30 meter met een straalpijp in drie standen (jet effect en mist effect). Al onze haspels of R.I.A. worden vervaardigd volgens de NBN EN 671-1 norm. Zij moeten jaarlijks onderhouden worden volgens de NBN EN 671-3 norm.

 

DE KASTEN VOOR HASPELS

Naast het esthetisch aspect worden de haspelkasten gebruikt om de haspels te beschermen tegen schokken en weersomstandigheden. De afmetingen van de kasten zijn standaard en geschikt voor alle soorten haspels.

DE BRANDKRANEN DSP/DN 45 EN 70 (verbindingen brandweerlui)

De brandkranen DSP 45 en 70 worden voornamelijk gebruikt door de brandweer. Ze zorgen voor een snelle aansluiting van hun leidingen in de buurt van het vuur. Ze zijn vaak te vinden onder de haspels of op droge kolommen.

De vlakke afvoerslangen met een DSP uitzetting worden gebruikt op brandkranen met hetzelfde type verbinding. Al onze vaste waterstations voldoen aan de norm NBN EN 671-2. Zij moeten jaarlijks onderhouden worden volgens de NBN EN 671-3 norm.

 

haspels; toebehoren; brandkranen DSP; kasten voor haspelsRIA; NBN 671-1; NBN 671-2; NBN 671-3