COMPARTIMENTARING

Compartimentering is vaak het resultaat van het verzoek van een lastenboek voor een nieuwe constructie of uitbreiding van een constructie door de regionale brandweerdienst. Dit alles volgens de basisnormen (NBN 713-020) en het bouwjaar van uw gebouw. 

De onderverdeling heeft tot doel beperkte ruimtes te creëren die bestand zijn tegen vuur ter bescherming van personen of materiaal.

Dit wordt bereikt door middel van deuren en tussenwanden die bestand zijn tegen vuur, brandkleppen voor ventilatiekokers, brandvertragende producten voor kabelkanalen, etc.,

Al onze producten en systemen inzake compartementering voldoen aan de geldende Belgische wetgeving en Europese richtlijnen.

Basisnoties van de nieuwe EU classificatie :
 
R = Mechanische weerstand of stabiliteit.

E = Bestandheid tegen verbrandingsgas en vlammen.

I =  Thermische isolatie.

Voorbeeld in België: Rf 30 wordt EI 30 voor deuren.

Classificatie van de reactie van bouwmaterialen bij brand:

De Europese classificatienorm EN 13501-1 rangschikt de bouwmaterialen in 7 klassen naargelang hun reactie op het vuur: A1, A2, B, C, D, E et F.

Het teken "FL" duidt op de reactie van de vloerbekleding.

Het teken "L" duidt op de reactie van de lineaire buizen voor thermische isolatie.

Diezelfde norm klasseert eveneens de materialen in functie van hun rookontwikkeling "s" (smoke) (s1, s2, s3) en volgens hun capaciteit om brandende druppels/deeltjes te vormen (droplets) (d0, d1 en d2).

BRANDDEUREN

Er bestaan verschillende soorten deuren die bestand tegen vuur.

De metalen deuren of de deuren in massief hout kunnen weerstaan aan brand gedurende 30, 60, 90, 120 of 240 minuten.

Geplaatst op kassement of op blokkassement, bestaan ze uit één of twee deurbladen met opening langs één zijde, draaideur of verschuifbaar.

Ze kunnen voorzien worden van glas of brandwerende roosters.

De afwerking is naar keuze van de klant, "te schilderen", laminaat, houtfineer, etc.

De nieuwe EU reglementering vereist ook dat de branddeuren ongevoelig zijn voor rook-en verbrandingsgassen.

 

   

 

Glazen deuren zijn leverbaar met een brandwerendheid van 30, 60, 90 en 120 minuten.

 

   

 

Afgeschermde metalen deuren met veiligheidssloten (drie of zes punten) zijn brandwerend gedurende ten minste 60 minuten. Ze zijn geschilderd in de kleur van uw keuze.

 

 

 

Elk van onze deuren kunnen met of zonder automatische deurdranger gemonteerd worden.

Wat betreft het automatisch sluiten in geval van brand, kunnen ze gelinkt worden aan de centrale branddetectie door magnetische houders.

Een grote keuze aan veiligheidssloten en handvaten zijn beschikbaar.

 

Al onze deuren zijn BENOR ATG goedgekeurd.

Onze gespecialiseerde agenten zijn ISIB goedgekeurd.

 

SCHEINDINGSWANDEN Rf

De ruimte kan worden opgedeeld in de vorm van betonblokken, cellenbeton en baksteen in gips en dit met een brandweerstand van 60 of 120 minuten.

 

 


De partitionering kan worden bereikt met lichte wanden gipsplaat of calcium silicaat plaat, op houten of metal-stud met geïntegreerde minerale isolatie. Samen Rf 60 of Rf 120.

 

 

 

Voor brandwerende plafonds en valse plafonds (één of twee uur), raden wij de gipsplaten op metalen of houten frame of bepaalde plafonds met platen van mineraal wol aan.

 

 

AFDICHTING VAN DOORVOERINGEN RF

De kabels en de kunststofbuizen zijn vastgezet aan elk uiteinde met een mortel dat uit niet-corrosief materiaal bestaat (vermiculiet). Dit met steenwol tussen de twee uiteinden.

Voor het dichten van tijdelijke openingen, gebruiken we brandwerende zakjes in mineraal wol die aan hitte kunnen weerstaan ​​tot 1090 ° C.

Voor de kunststofbuizen plaatsen we kragen op basis van een volumevormend product.

 

 

 

Voor airconditioning leidingen, ventilatie en verwarming, plaatsen we brandkleppen of brandwerende roosters.

De kleppen sluiten automatisch bij verhitting. Gemotoriseerde kleppen kunnen gevestigd worden aan de centrale branddetectie.

De roosters 60 en 120 zijn bestemd voor enig verbruik: de warmte zorgt voor een reactie van het opschuimende materiaal en zorgt voor een volledige sluiting van het rooster.

 

compartimentaring; branddeuren; EI30; EI60; ronde brandkleppen; brandwerende vlindekleppen; NBN 713-020; brandwerende roosters; rechthoekige brandkleppen