DE BRANDDETECTIE

SAFE AND SOUND biedt de volledige installatie van uw systeem, brand-en gasdetectie, volgens uw verzoek of dat van een auditdienst (BIM, regionale brandweer, Vinçotte of onszelf).

Wij werken samen met wereldwijd erkende leveranciers. Al onze detectiesystemen zijn goedgekeurd volgens het BOSEC of volgens Europese equivalenten.

Wij installeren en programmeren de installatie uw brand-en gasdetectie en volgens de Belgische NBN S21-100 norm en volgens de Europese richtlijn EN 54.
MORLAY IAS CONVENTIONELE CENTRALES

Detectie door conventionele centrales is de eerste technologie die wordt gebruikt voor automatische branddetectiesystemen.

Via lusdetectoren of via manuele alarm triggers, geeft het apparaat het begin van een brand aan in een bepaald gebied, maar zonder het aangeven van een precieze locatie. Daarom wordt het hoofdzakelijk gebruikt.
Safe and Sound neemt de gehele installatie voor haar rekening, gaande van de bedrading en programmering tot het trainen van uw personeel.

Conventionele elektriciteitscentrales HORIZON van 2 tot 8 zones
Conventionele elektriciteitscentrales VISION II + van 4 tot 12 zones

 

 

Conventionele sensor series ECO1000

Conventionele optische rookmelder.

Conventionele thermische detector met een drempel temperatuur van 58 ° C en 78 ° C.

Thermovelocymetrische conventionele detector 58 ° C met een minimum stijging van 10 ° C/minuut.

Optisch Multi-criterium detector (optisch/thermisch)

Montagebasis detector serie ECO1000

Deze basis is compatibel met alle detectoren van het ECO1000 gamma. Het is uitgerust met een anti-diefstal clip en schroefklemmen.

Handmatige alarmknop type MCP IP24 of WCP IP67

De reeks van drukknoppen MCP en WCP (waterbestendig) zijn goedgekeurd overeenkomstig de EN54-11 norm. De rode knoppen komen met het label "huis in brand" en het aandrijvingselement (glas of plexiglas) wat neerkomt op een punt met twee pijlen, zoals vereist door de norm. Ze kunnen voorzien worden van een LED actie indicatie. Het assortiment is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Verschillende accessoires zijn beschikbaar: opbouwframe, beschermhoes, enz..

De MCP drukknoppen zijn compatibel met elektrisch geïnstalleerde behuizingen met standaard schroeven.
Elektronische sirene NS4/X zonder flits en met NXS flits

 

Sirenes en flitsers worden vanuit het centrum van detectie geleidt. Ze zijn verbonden met brandwerende kabels. Het standaard assortiment van sirenes en flitsers van Morley-IAS by Honeywell biedt esthetische en functionele oplossingen.

Actie-indicator LED IRK-2E

Actie-indicator voor het tijdig detecteren van brand. Het LED in de indicator licht op wanneer de betrokken detector in alarm gaat.

Lineaire detectie-BEAM

Conventionele lineaire detector voor het detecteren van rook door middel van infrarood straling tot een afstand van 100m. Gebaseerd op het boemerang principe waar de zender en ontvanger zijn ondergebracht in éénzelfde behuizing.

Voor dit type lineaire detectoren plaatsen we een reflector aan de andere kant van de kamer, wat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van kosten voor de bedrading en ingebruikname.

Morley IAS ANALOOG/ADRESSEERBAARCENTRALES

Als ware industriële computers,communiceren de analoge/adresseerbare centrales van branddetectie voortdurend met sensoren, drukknoppen en modules. Deze krachtige systemen laten toe om elke sensor afzonderlijk te identificerenen en hun staat op permanente wijze te analyseren.

In tegenstelling tot conventionele systemen, zorgen analoge/adresseerbare systemen voor een exacte locatie van het incident.

In het geval een alarmdrempel wordt overschreden, worden de sirenes en servomodules geactiveerd op basis van geconfigureerde scenario’s in de centrale.

De analoge/adresseerbare centrales kunnen worden beheerd door de computer door middel van een grafische integratie van de installatie.

Safe & Sound neemt de gehele installatie voor haar rekening, gaande van de bedrading en programmering tot het trainen van uw personeel.
Analoge/adresseerbare centrale ZX SERIES

De analoge adresseerbare branddetectie centrales van het ZXSe gamma bieden een breed scala aan functies en technisch geavanceerde installatie faciliteiten.

De reeks is ontworpen op modulaire wijze om aan een ​​breed aanbod aan toepassingen te beantwoorden. Meerdere communicatie-interfaces kunnen worden toegevoegd in de centrale voor het overdragen van informatie naar herhaaltabellen of een remote beheerssysteem of voor het netwerken van verschillende panelen.

De ZXSe is een meertalige centrale. De centrale is BOSEC, LPCB en VdS gecertificeerd volgens het EN54-2 & 4.

Analoge/adresseerbare centrale DX SERIES

De analoge/adresseerbare branddetectie centrales van het DX gamma zijn bestemd voor eenvoudige toepassingen zonder netwerken. Ze zijn uitgerust met alle nodige functies voor een flexibel en betrouwbaar systeem.

De centrales van het DX-gamma voldoen aan de normen EN54-2 en 4.

Interface van verslagen

De configuratie van de te beschermen gebouwen kan soms complex zijn en daarom is het nodig om de informatie die voorkomt op de detectiecentrale over te dragen naar een andere locatie. (Nooddeur, receptie, bewakingsruimte, lagers, enz. ..)

De verslagtabellen kunnen vele vormen aannemen. Ofwel zijn ze een kopie van de interface mens-machine ', of zijn ze synoptische tabellen die het plan van het gebouw overnemen met weergave van de zones.
De interface-unit kan op afstand worden beheerd via een Online solution.

Actieve of passieve repeater tabel

Actieve of passieve repeater voor controle en/of externe indicatie van een analogische/adresseerbare brandalarm Morley-IAS-systeem. De communicatie tussen de branddetectie centrale en het repeater-scherm is een RS485-verbinding via een optionele interface in de branddetectie centrale.

Grafisch beheer

De communicatie-interface ESPA 4.4.4 is ontworpen om berichten van de centrale ZXSe om te zetten om ze zo over te dragen op draagbare of mobiele ontvangers. De software meegeleverd met de interface laat toe om de juiste boodschap te configureren naar de juiste mensen. De software is beschikbaar in 4 talen (NL, UK, GE, FR).

Analoge / adresseerbare detector type MI-200

Het gamma van de analoge/adresseerbare detectoren MI200, Morley-IAS by Honeywell’s nieuwste innovatie, introduceert de digitale protocol.

Sneller en krachtiger, voorziet dit protocol in een betere bescherming tegen storingen, een uitbreiding van lusbereik (?) en vooral de mogelijkheid om nieuwe functies te introduceren.

Elektronische sirene NS4/X zonder flits en NXS met flits

Sirenes en flitsers worden vanuit het de detectie centrale bediend. Ze zijn verbonden met brandwerende kabels. Het standaard assortiment van sirenes en flitsers van Morley-IAS by Honeywell biedt u esthetische en functionele oplossingen.

Handmatige waarschuwingsknoppen MI-MCP en MI-WCP

Het eerste en beste middel als branddetectie, is de mens! Toch moet het kunnen beschikken over doeltreffende middelen om het alarm te verspreiden.

De manuele alarm triggers dienen daarom als efficient middel van overdracht bij de waarneming van een brand. Het systeem zorgt op automatische  wijze voor de signalisatie en een gepaste reactie op deze informatie.

Ons assortiment van adresseerbare drukknoppen is zeer uitgebreid en weet zich aan alle installatie situaties aan te passen.

Lineaire detector BEAM

MI-LPB2-S2I is een optische rookmelder met lineaire reflector ontworpen om te opereren in een intelligent Morley-IAS branddetectie systeem.

Het werkt op basis van het principe van gedeeltelijke verduistering van de infrarode lichtbundel. Lineaire optische rookmelders zijn in het bijzonder geschikt voor de bescherming van gebouwen met grote open ruimten zoals magazijnen, atriums, etc.

DE BIJZONDERE DETECTIETECHNIEKENLES
De leidingdetectoren

Ventilatiekanalen zijn bronnen van significante branduitbreiding in gebouwen door de verplaatsing van lucht die ze genereren.

Ze kunnen de rook verspreiden in het hele gebouw wat ernstige gevolgen met zich meebrengt. Daarom is het van cruciaal belang om van detectie te voorzien.

Jammer genoeg is de snelheid van lucht in de buizen een limiterende factor voor de kwaliteit van de detectie. Om dit probleem te verhelpen, voorziet Morley-IAS by Honeywell in meetkamers voor ventilatiekanalen waarbij een monster genomen wordt van de lucht die in de buis circuleert en aan een analyse onderworpen wordt binnen deze meetkamer, weg van de storende stromen.

In geval van brand, kan het systeem onmiddellijk acties ondernemen zoals het sluiten van kleppen of het stoppen van het systeem.

Detectie door zuiging

Branddetectie door aanzuiging van lucht bestaat uit een meetkamer met een hoge gevoeligheid, een vacuüm en geperforeerde vacuümbuizen verdeeld over de te beschermen ruimte.

Deze hoge gevoeligheidssystemen worden gebruikt voor de detectie van ruimtes waar sprake is van te veel luchtstroom of die gevaarlijk of moeilijk toegankelijk zijn, zelfs in koude kamers.

Rookaanzuigsystemen worden tevens gebruikt vanwege hun discrete aard. In dit geval worden de pijpen geplaatst in verlaagde plafonds met discrete zuigmonden.

De detectie van vlammen

De vlamdetectoren zijn speciaal ontworpen om snel te reageren op elke verschijning van vlammen.

Als het gaat om de bescherming van gebieden waar ontvlambare materialen aanwezig zijn, is de reactiesnelheid  van cruciaal belang om installaties te beschermen in het kader van totale veiligheid.

De vlamdetectoren situeren de straling die voortvloeit uit de vlammen, hetzij in het ultra-violet gebied, hetzij in het gebied van infrarode stralen, afhankelijk van het soort brand. (koolwaterstoffen, chemicaliën, enz. ..)

Morley-IAS by Honeywell biedt een volledig gamma van sensoren aan die in staat zijn om aan alle behoeften te voldoen, welke ook het soort risico en de omgeving van de te bewaken ruimtes.

DE DETECTIE VAN GAS MET ZAREBA

Gasdetectie met het ZAREBA systeem is voor iedereen. ZAREBA kunnen zowel in boilers gebruikt worden  voor het detecteren van methaangas (MH4) als in parkeergarages voor het detecteren van kooldioxide (CO) en LPG. 

De detectiecentrales TOUCHPOINT zijn compatibel met de verschillende reeksen van gasdetectoren ZAREBA. Ze zijn verkrijgbaar in twee vormen: een versie 1 zone en een versie 4 zones.

Afhankelijk van het type detector, zal de besturingsmodule werken met mA of mV. Elke controller heeft twee alarmrelais, een standaard relais, een ingebouwde zoomer, een 4-20mA uitgang en een beheerinterface met LCD display.

De UNIPOINT controller maakt de aansluiting van gassensoren direct mogelijk op een branddetectiecentrale MORLEY IAS zonder te moeten passeren langs gascentrale.

De detectoren SENSEPOINT en SIGNALPOINT zijn ontwikkeld door de afdeling "Analytics" van Honeywell voor de TECHPOINT centrales en de UNIPOINT controleur.

Zij bieden oplossingen aan volgens de laatste stand van de technologie en zorgen voor de installatie inzake gasdetectie. 

DE DETECTIE VAN GAS MET "SENSITRON"

Wij bieden een volledig assortiment aan voor uw installatie van gasdetectie.

Het omvat drie soorten centrales:

De MULTISCAN + + S1 maakt gelijktijdige aansluiting mogelijk van minstens 256 sensoren via een netwerk van open analogische lussen. Het wordt gebruikt voor grootschalige installaties. Het kan worden aangesloten op een PC en een printer.

De SENTOX-IDI+ zorgt voor een verbinding van maximum 32 gasdetectoren via een beperkt RS232 netwerk.
Deze wordt gebruikt voor kleine en middelgrote installaties.

 

De PL4+ laat een verbinding van maximaal 8 gasdetectoren toe via een conventioneel netwerk.

Deze wordt gebruikt voor kleine installaties.

Wij bieden u verschillende soorten detectoren aan en dit naar gelang uw gebruik.

 

 

branddetectie; gasdetectie; optishe detector; brandcentrale; centrale incendie; branddetector; telefoondoormelder; sounder; brandmeldcentrale; gasmeldcentrale; COdetectoren; gasdetectoren; methaandetectoren; propaandetectoren; LPGdetectoren; morley IAS; honeywell; NBN S21-100;